Lösningar för individuella tandproteser

För dig som söker lösningar för individuella tandproteser finns det gott om valmöjligheter. Det finns flera val du kan göra för att få en tandprotes som passar dig bra. Här kan du välja mellan färger, former och funktioner. En individuellt anpassat tandprotes är det bästa. Välj bland olika material och om du behöver specifika hjälpmedel som en del av din tandprotes finns även det att kombinera med.

Material i tandproteser

Som sagt har du själv stora valmöjligheter att välja ett material i din tandprotes som passar dig. För uppläggningar och inlägg är guld ett populärt val. det går även att göra kronor och bryggor i material som metallkeramik, stål och titan. Rådgör med en klinik med kunniga tandtekniker för att hitta ett material som är lämpligt för dig. Det kan finnas allergier och annat att ta hänsyn till.

Anledningar till tandprotes

Det kan finnas flera anledningar till att det finns ett behov av tandproteser. Det kan bli aktuellt efter att en olycka inträffat som har påverkat munhälsan. Skälen kan vara både funktionella och mer estetiska. Om tänder saknas kan det störa samspelet mellan tänder och ben. Därmed minskar även tandköttet och benet vilket kan få negativa följder som att käkbenet krymper. En individuell tandprotes kan avhjälpa problemet.