Personlig tränare

Personlig tränareÄr det dags att göra en förändring i livet? Känner du att du skulle vilja bli mer aktiv och komma i form, men att detta är svårt att uppnå på egen hand? Genom att anlita en personlig tränare kan man få precis det stöd och den hjälp man behöver. Med en personlig tränare blir det lättare att nå sina mål och visioner. Men det gäller att hitta rätt bland alla tränare. För att samarbetet ska bli framgångsrikt krävs en personlig tränare som är lyhörd för dina önskemål och hur du fungerar, där kemin mellan er stämmer samtidigt som han eller hon kan hjälpa dig att hitta motivation och den rätta väg mot målet.

Vad gör en personlig tränare?

En personlig tränare kan jobba på olika vis, med varierande insatser och metoder beroende på vad de föredrar och vad du behöver hjälp med. Generellt kan man säga att den personliga tränaren hjälper dig med ett passande träningsupplägg som gör att du orkar hålla i när det är tungt, samtidigt som det ska hjälpa dig framåt. Du kan även få råd när det gäller hur olika övningar eller träningar ska utföras. Många gånger finns den personliga tränaren tillgänglig under något eller flera träningspass för att guida, coacha och peppa dig att ta i lite extra. Den personliga tränaren kan vara nyckeln till att du inte ger upp.

Kost och motivation

Förutom planeringen och det praktiska kring träningen kan en personlig tränare ofta hjälpa till med råd kring kosten och kostupplägg. En kombination av rätt kost och motion kommer öka dina chanser att nå de uppsatta målen. Den personliga tränaren kan även hjälpa dig att förstå funktionerna bakom motivationen och lära dig hitta rätt när du går igenom svårare perioder. Kom ihåg att oavsett vilken träningsform du väljer att satsa på så är det viktigt att du tycker det är roligt. Ge inte upp när det känns tungt, plötsligt vänder det. Och som det gamla men fortfarande lika aktuella talesättet säger – den bästa träningen är den som blir av!