Massagestolar

massagestolMassage är en uråldrig teknik där man genom olika typer av fysisk behandling får en rad positiva hälsoeffekter. Massage kan utformas genom knådning, kramning, gnidning och bultning av kroppens muskler, muskelfästen och senfästen. I modern tid har massagestolar uppfunnits som ett komplement till traditionella massörer, och tack vare massagestolarna kan många människor få chansen till en större mängd välgörande massage.

Massagens effekter

Massage har positiva effekter både fysiskt och mentalt. Blodcirkulationen ökar, immunförsvaret kan förbättras, muskler och leder blir smidigare och man förebygger skador som exempelvis sträckningar. Massagen verkar renande för kroppen då slaggprodukter rensas ut. Stressnivåer minskar och massagen ger en känsla av välbehag och lugn och ro. Listan på effekter kan göras lång. Med en massagestol behöver man inte gå iväg till en massör utan kan ta del av dessa effekter på egen hand.

Så fungerar en massagestol

Olika massagestolar kan vara utformade på lite olika vis, men principen är densamma. Genom att sitta i stolen får man massage på olika muskelgrupper genom att inbyggda funktioner i stolen knådar, gnider och klämmer på liknande sätt som en traditionell massör hade gjort. Stolen drivs av elektronisk energi och på många modeller kan man välja olika typer av inställningar. Exempel på inställningar kan vara hur intensiv och hård massagen ska vara, eller vilka kroppsdelar som ska masseras. Man kan göra val att få massage bara på benen eller endast överkroppen. Ibland kan man välja hastighet på massagen och programmets längd.

Många företag väljer att ha en eller flera massagestolar som de anställda kan använda sig av, och det brukar vara ett populärt sätt att ägna en del av rasterna åt. Då kommer man tillbaka till arbetet utvilad och med förnyad energi. Att ge kroppen massage är en del i ledet att ta hand om sig själv och sin kropp.