Hur förbättrar fysisk aktivitet hälsan?

Regelbunden fysisk aktivitet ökar livslängden och minskar risken för för tidig död. Forskning tyder på att personer som tränar regelbundet också har bättre bentäthet, ökad flexibilitet och bättre stabilitet. Fysisk aktivitet minskar också risken för olyckor och fall. De starkare och mer flexibla musklerna minskar risken för olyckor. Fysisk kondition är viktig eftersom den förbättrar din kropps naturliga motståndskraft mot sjukdomar och skador. Det gör dig också starkare, vilket kan göra dig mer motståndskraftig mot skador.

Regelbunden fysisk aktivitet ökar hjärt- och blodsyresättningen. Det gör också musklerna mer effektiva, vilket minskar kravet på lungorna. Regelbunden fysisk aktivitet stärker också immunförsvaret och hjälper människor som lider av allvarliga hälsoproblem, som depression, att få mer energi. Människor med kroniska sjukdomar, som diabetes, som upplever trötthet, kan upptäcka att regelbunden fysisk aktivitet förbättrar deras energinivåer. Det är också viktigt för personer med kroniska sjukdomar, som cancer, att få tillräckligt med fysisk aktivitet för att behålla sin livskvalitet.

En studie har visat att måttlig träning kan förbättra kardiovaskulär hälsa, sänka blodtrycket och hjärthälsa. Ökad fysisk aktivitet kan också förbättra minnet och hjärnans funktion, förebygga många kroniska sjukdomar, minska ångest och förbättra den mentala hälsan. Det viktigaste är att regelbunden motion förbättrar din livskvalitet och hjälper dig att leva längre. Om du fortfarande är osäker på hur mycket fysisk aktivitet du bör göra för att öka din hälsa, prata med din läkare. Fördelarna med regelbunden träning kan inte överskattas.

Forskning visar att träning hjälper till att sänka blodsockernivån. Träning hjälper insulinet att fungera bättre, vilket minskar risken för typ 2-diabetes och metabola syndromet. Träning har många andra fördelar, inklusive att förbättra din sömn och ditt humör. Dessutom ökar regelbunden träning muskelstyrka och uthållighet, och det minskar ångestnivåerna. Det kan också hjälpa dig att sluta röka genom att minska abstinenssymptomen som är förknippade med att sluta cigaretter. Regelbunden träning kan också hjälpa till att förebygga depression, minska viktökningen och förbättra din självkänsla.

Aerob träning får hjärtat att pumpa och dina lungor arbetar hårdare. Det stärker hjärtat och lungorna och förbättrar syretillförseln. Aerob träning hjälper din kropp att stärka musklerna, inklusive lår, armar och ben. Vissa aeroba övningar, som dans, simning eller cykling, är bra för kardiovaskulär hälsa. Och glöm inte att inkorporera styrketräning i dina övningar. Styrketräningsövningar kan inkludera din egen kroppsvikt, tunga väskor, motståndsband och till och med kroppsviktsövningar som armhävningar och knäböj.

Motion är viktigt för äldre människor eftersom det håller skelett och muskler starka. Det förbättrar hjärt-, andnings- och allmän hälsa. Regelbunden träning förbättrar bentätheten hos unga, vilket hjälper till att förebygga benskörhet senare i livet. Och det kan minska risken att falla. Många andra hälsofördelar med fysisk aktivitet inkluderar förbättrat humör, minskad stress, minskad risk för kroniska sjukdomar och förbättrad sömn. Även de som inte är atletiska kan dra nytta av regelbunden träning.

Långtidsstudier med en större urvalsstorlek kan hjälpa till att förstå mekanismerna för hälsofördelarna med fysisk aktivitet. Även om tvärsnittsstudier kan visa de kortsiktiga fördelarna med fysisk aktivitet, är det viktigt att förstå hur sjukdomen utvecklas på lång sikt. För att utveckla riktlinjer och program för långsiktigt förebyggande måste långtidsstudier som involverar friska försökspersoner genomföras. Och det innebär att man undersöker sjukdomsutvecklingen i befolkningen som helhet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.